Translate

søndag 27. oktober 2013

sjokkerende nyheter

æ sitt her å tenke på nokka ei venninne av må sa i går.... ho hadde blitt kaldt for en egoist.... men æ mene at ho itj e det. la mæ forklare litt mer om denne gode dama, ho e den mest omtenksomme, snille og ho bryr sæ mer om andre enn det æ har opplevd. så da lure æ veldig på om hvorfor non kalle ho for egoist. e det for at den som sier det er det selv?
har sett på wikipedia va egoisme betyr og der sto dette:
 
Egoisme er en grunnleggende egenskap, og en etisk doktrine som hevder at det er riktig å handle på en slik måte at det tjener den som handler. Egoismens motpol er altruisme (selvoppofrelse), som hevder at det er riktig å handle på en slik måte at det tjener andre (samfunnet).
Av kjente filosofer som forfekter egoisme, kan nevnes Max Stirner, Ayn Rand og Aristoteles. Alle disse har imidlertid egne navn på sine etiske teorier; mens Rand snakker om rasjonell egoisme, bruker Aristoteles begrepet eudaimonisme.
I dagligtalen brukes gjerne egoisme som ensbetydende med hensynsløs og irrasjonell atferd, men de fleste egoistiske filosofer anser dette som en karikatur av egoisme. I dagligtalen vil eksempelvis en narkoman kunne hevdes å være egoist, fordi hans handlinger går ut over andre. Egoistiske filosofer vil til dette innvende at det ikke er i den narkomanes interesse å bruke narkotika, og at han følgelig ikke er egoist.
ble itj så my likar av dette... men så står de videre:

Egoaltruisme, samfunnsøkonomisk prinsipp som kombinerer innbyggernes etiske egoisme og statlig altruisme 
tinga ble itj nokka bedre av å lese dette heller så æ lure på om det kan værra non som kan for klare mæ dette med egoisme og egoist.....vanskelige fremmedord e itj min sterke side 
 
over til nokka anna....
har vel itj i det siste vært så flink te å skrive blogg som æ skulle ha vært. for mæ så e bloggen et sted for å få ut litt frustrasjon og tanka æ har. 

så vi tar fors løgnkampanjen som har vært: 
vant dem som fortjent det, etter min mening NEI. får no så mister den som har minst enda mere og dem som har mest får skattelette, faen altså syns at det skulle ha vært  andre veien, men INGEN politiker kan vite hvordan  det er å være en av di som har minst, dem velger å gjøre norge til ett fri sted for rike. hvordan skal høyre og FRP klare å gjennom føre alle løgnløftene dem har gitt.  æ tror at dem itj klare det, tror at norge itj har tjent med å ha en blåblå regjering. håpe dem klare å motbevise mæ.
æ kan si at æ stemme rødt og e stolt over det. tror mer på den siden av politikkens verden. dem har gjort mye bra men så har dem også gjort mye dumt. det e itj ett parti i norge som kan gjøre alle fornøyd tror æ

no over til sommeren som har vært. vi va på Uthaug denne sommeren... godt med regnvær den første uka vi va der. også fikk æ mæ masse nye klea av ei knall dame, å e så gla i denne dama, om æ itj har sagt det tidligere så 

TUSEN TUSEN MILIONER TAKK

ho syns vist det vø litt ekkelt å spørre men æ va super gla for å få klea, spesielt når en treng en ny garderobe med klær for at en har blitt litt større en det en skulle... godt med mat og godis, itj bra men men vanskelig å gjør nokka me det.
Æ må no skryt litt til av denne dama, ho klart å ta av masse kilo og tar vel enda mer tenke æ, ho e kjempe flink

skulle vel ha hatt en slik printa inn i hode tenke æ.... lite med sjokolade og godis og masse med frukt og grønt.


Pusa har det også bra, vi vær til dyrlegen her før på sommeren, hadde litt tannstein men hvem har itj det, fikk vaksine, og ho ble litt groggy pga av at Pusa må ha nokka å sove på for dyrlegen får lov til å holde ho. fikk tommelen opp for alt va bra. vi fikk nytt fôr som e bra for tennan hennes men vi fikk beskjed om å ta non bita av gangen for at itj ho skulle reagre på fôret, men vår Dronning ho fikk itj nokka problemmer. 

så æ sende en stor trønderklæm te alle som treng en! og håpe på at itj æ blir en egoist no da. 


Takk for oppmerksomheten.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar