Translate

lørdag 2. juni 2012

Streik og kroniske sykdommer


ja no ska æ snakk om streik igjen, men æ ska prøv å få fram litt om kæm som blir ramma og ka det kan gjør me demmes hverdag.... så har prøve vi. no har læreran blitt tatt ut i streik, og hvem går det utover da? jo elevan, men dokk kan tenke dokk hva det kan gjøre med en unge som har faste rutiner igjenom en hel dag. alle vet vel at faste rutina e viktig spesielt om en har kroniske lidelser. æ å har rutina men kan vike fra dem.... som dok vetså finnes det barn i denne verden som har autisme, adhd, add og mange andre, men denne gangen så tenkte æ å ta fram unga med autisme og Adhd for  der har æ fått "litt" info og sett litt i virkeligheten.


Ei venninne av mæ har en sønn som har autisme og har sine faste rutina igjennom en hel dag, ka gjør streiken med disse faste rutiner? hvordan ska denne gutten klare sæ når rutinan får han e vant me pga av at det e streik...kordan går det når mamman e i full jobb og en treng jo en jobb om en ska overleve i denne verden.....
kor skal en rette sin aggresjon til når det e Streik og æ kan no si at æ mene oki å streike itj tror det men når det begynner å gå utover liv og helse så syns æ at det e nok, men det ser itj fagorganinsasjonan heller for der ser det ut som at dem itj har vanskeligheter men å skaffe sæ hjelp. Men e det mang som har unger med autisme, hva mener foreldran te disse ungan, kor my og kor leng ska denne streiken vare.. kor my ska te før denne streiken blir stoppa?


æ veit at dette tar bort litt av alvoret i denne bloggen men  tenkte at det kunne være en god avbrekk fra alt det negative..


så langt skal man gå før at streiken tar slutt.....
en vet at rutina er en viktig del... æ har mine rutina også.... mandag, onsdag, fredag har æ trening, men i det siste har deg også vært på andre dager...og som en person har sagt tilmæ du har nødt te å la kroppen få slappe av, men æ har komme dit at æ syns trening e morsomt.... ja du ser rett morsomt....
disse dagan e det også frokost på treningssenteret men det er det vær dag før klokka 08.00. ka gjør æ ellers igjenom dagen. når det er fin værså prøver jeg å komme mæ ut å få tatt non bilda..... dokk som har lest den så har dokk sett bilda som æ har tatt tidligere men kan no vise dokk nokka nytt

ja det e no non som kjæm te å kritik fordi alt e itj like perfekt, men det bryr itj æ mæ nokka om... itj alle kan være perfekt....

jo også te bake te det som va viktige... streik og kronikse sykdommer... så har vi en anna vinkling på dette problemet også.... om en ska på nav så streike dem der å... hvorfor går det itj an å ta ut non i streik uten at det ska gå utover non hele helvetes tida... og foresten ka e det dem streike for. De fleste som jobber på nav vet jo itj kordan det vil si å leve med en psykisk kronisk sykdommer, og ka en treng for å komme sæ ut i arbeid igjen... alle har vi lyst til det men det er itj bestandlig like greit når en blir kasta og kasta fra behandler te behandler og itj alle kan nokka om alle problemer me det mener æ, nav e jo sammenslåing av trygdekontoret, arbeidsformidlinga og sosialkontoret. det fleste har værtpå en av disse kontorene men ingen kan alt som har foregått på de forskjellige plassene.... så da sitter æ no her å spør hvorfor danna regjeringa nav, hva det for å forvirre oss på "grasrota" mer enn det dem gjør te vanlig? hva det for å kunne få for dårlige konsulenter? det siste spørsmålet  vill æ si at dem har klart... og det e itj all som e så heldig som mæ som har en saksbehandler som kan det å være der for sine klienter og klare ho itj å svar på det så SKRIV ho det ned og spør andre og sender meg svar eller ringer... dette er godt å vite at det er non som kan hjelpe til. så har du dem som itj har det lik som mæ "presse" sæ igjennom systemet og treffer saksbehandlere som er syk eller itj svare fordi dem itj Gidde æ gjør nokka med å hjelpe til. ja æ veit at æ e virkelig rett på sak her men det går itj ann å få skreve det på nokka anna måte. 
så hvordan kan andre som itj har det like fint som mæ når det gjelder nav, kordan hjelp kan dem få når itj NAV stille opp.... non sie læs dæ fram på NAV.no men når du itj veit ka som en ska sje etter...... hvorfor får en itj hjelp på nav e dem virkelig så dårlig utdanna at det itj går ann å få et ordenlig svar. ka me å bruke ressuser på utdanning av nav saksbehandlere  og itj streike... ett forslag bare....



e det non som bryr sæ om kor lite hjelp en kan få av nav.... min mening er at det er veldig veldig tungt for non å gå ut av kontoret sitt på nav for å høre etter kordan en kan få hjelpa sin klient best mulig.. det har æ å hørt så e det mange som har  store problemer med nav, så da sitt æ her og tenk hvorfor er det slik? en kan si at dette itj har nokka med streik å gjøre men æ vil no si at hvorfor streiker man når pengene som dem streiker får kunne ha blittt brukt på andre mer viktige ting. som utdannelse og service på nav annsatte..... det e sikkert mange som itj like at æ skriv detta men æ må få det skreve ut slik at andre kan få litt hjelp om dem treng. hva kan æ hjelpe med foruten å sitte her å klage på nav. æ kan si dokk for at ting ska gå igjenom så må en ringe og ringe og ringe for æ mase og mase og mase får å få hjelpa en har krav på... skal vel også si at siden nav saksbehandlere streike så e det vanskelig å få tak i sin behandler... men non saksbehandlere e no vanskelig å få tak i uansett.... men stå på så har dem NØDT te å ta kontakt me dæ.



huske den tiden at nav var tre kontorer og da viste du at hvor du skulle henvise deg, nå får du bare nav.... finnes det nokka anna løsning enn nav, ja men det koste penga vil regjeringa si... ka med ka som e best for arbeidsledige, trygdede og sosialklienter æ tror at det kan bli det beste.... men det koaste vel formye... når ska denna forbanna regjeringa skjønne at det dem bestemme itj e det beste for andre og itj dem som sitt å love en ting og gjør det stikk motsatte som dem love i en valgkamp. ja æ vil si at politikeran e løgnera.... ja æ vil si det son som det e også at politikeran e løgnera med store bokstaver og æ har itj funne non som æ veit kan snakke andres sak.



ja det e lørdag og no ska æ avslutte, håpe du finner denne sangen gjør dæ i fest humør og starte kveldeens fest i en fart og håpe alle får en fin og god kveld videre...... 

STOR TRØNDERKLÆM TE ALLE

4 kommentarer:

  1. Det med streik er et vanskelig diskusjonstema som jeg ikke ønsker å gå så inn på det. Jeg forstår det med rutiner, og jeg er enig i de. Selv er jeg tante til en gutt med williams syndrom og adh og skolen hans er ute i streik..han ble glad han, men han savner vennene sine..

    Nå er det jo slik at vi har lov til å protestere her i landet, og at det er mange av de med lav lønn som går ut i streik nå. Men det er hysteriet rundt det som forundrer meg. Folk som hamstrer drivstoff og tømmer bankene for kontanter. Det bekymrer meg mer.

    Tvungen megling blir det som regel hvis liv og helse står på spill, og jeg har ikke fått med meg at NAV skal streike, så gjør de det, ja da blir juni lønninga borte..Men vi får håpe at det ordner seg.

    NAV er det evige diskusjons temaet, jeg vier lite plass i min blogg på NAV,mest for at jeg er fornøyd med mitt lokale kontor og det er så in å være forbannet på NAV. Men at mange ikke får hjelpa si plager meg, jeg kjenner flere som sliter og det er vel synd at NAV ble stiftet, mere byrokrati og masse papirmølle..Så deer er jeg enig vet du;0)

    Ha en herlig lørdag og glad i deg<3

    Go kos<3

    SvarSlett
  2. æ fikk no høre at nav va ut i streik i går, men dem kanitj ladet gå utover lønninga te non som som tregn det.... faen om itj lønninga kjæm da slit i alle fall æ... herregud e det så vanskelig å trykke på non knappa for å overføre lønn....


    no blir æ redd ja, uff avhening av lønn.....

    ja men æ måtte ha ut dette me nav for å få fram at itj alle har det like fint som mæ men at dem STREVE virkelig og det gjør no vondt i mitt lille/store hjerte

    SvarSlett
  3. En må være sterk for å være sjuk her i landet. Før så kunne en gå inn på trygdekontor, arbeidsformidling eller sosialkontor og få et svar. Dessverre er det ofte ikkje slik idag. Nei, nå må du helst ringe, og blir sendt frå den eine til den andre.

    Eg var heldig og fekk ordna det meste før NAV ble oppretta. Då kunne ein berre gå inn og få hjelp til å fylle ut skjema, de visste om det skulle være rosa, blått eller grønn skjema som skulle sendes inn.
    Nå blir mange saker sendt tilbake berre pga feil farge !!!

    Eg kunne skrive om dette i det uendelige.

    Synes det likevel er litt feil å skylde på dei ansatte. Det er på opplæringssida og byråkratiet det er feil. Og heldigvis finnes det også mange flinke og hjelpsomme ansatte på NAV-kontorene, som er like fortvila som brukerne.

    God helgaklem frå Nilse

    SvarSlett
    Svar
    1. det finnes mange nav ansatte som kan det dem gjør, men så er det veldig mange av dem også som æ mene itj skulle ha jobba der.
      de ansatte i nav som kan noe er overlasta me spørsmål, men dette va en kritik blogg for streik og kordan det går ut over en tredje part som itj har gjort nokka galt og som kanskje e litt lei av all streikinga for å få høyar lønn som kommer til å gå utover oss med trygd

      Slett