Translate

onsdag 9. mai 2012

sunn/usunn mat......




Alle liker vi mat håpe æ no i alle fall.... men ka e det som e sunn mat og ka e itj det!
bilde over vil nok mange si er usunn mat. hvorfor er det usunn mat? dette er for mye sukker og for mye av krem også er kaka full av sukker og mel. 
husk at dette er mine tanker og ingen andres.



så da er dette sun mat? for det finnes jo itj nokka sukker i nokka av det der! :-P ja ja så har du dem som frukt og grønnsaker er syn ,leita litt på nett og fant ut at kansje alle burde tenke litt på ka en putter inn i munnen og da trenger det itj tenkes på hvor mye proteiner, fett eller karbohydrater men kor mye en putter inn!
om en spiser bare av denne matpyramiden 


ka ska man forholde seg til?


æ vil si at denne elettere å forhilde seg til, syns at grønsaker og frukt kan ha stor plass i dagens samfun, men nå skal jeg fortelle hva som hadde vært  det beste, jo at det finnes en type diet som er spesielt laga for væer enkelt men så kommer du inn på helsevesnet igjen hvor det finnes lite  av penger og resusser tilå ha en ærneringsfysolog som har tid til å hjelpe til.... 

men nå har æ snakka om ka som e sunn mat, jo hva ska vi snakk om no.....
hvem liker itj stratos?

må no si først og fremst at æ også like sjokolade og alt det som høre me til usunnmat, som


håpe dokk ser ka som tår under dette blide med hamburger og pommes frittes, å dæven så godt det e....
jaja ble vel itj helt son æ hadde tenkt denne bloggen men hva kan æ skrive. e veldig gla i usunn mat sjæl men må vel også innrømme at når æ leste linken som står under så e det håp får mæ å


til slutt så ska æ snakke om proteiner lova det te en person... hva er proteiner og for og hvorfor trenger vi det.
hva er proteiner og hvor finner vi det... 
æ tenke æ tar eggehvite der veit æ det e proteina.... æ like å lag eggerøre og vanlig stekte egg med bacon.... hvem gjør itj det?

kansje på tide å slutte av denne bloggen æ må si at alt skriving om mat gjør mæ sulten...
snakkes/skrives i morra, må hold dokd te sunn mat,

klæm te dokk alle

2 kommentarer:

  1. Alt med måte og en god ballanse gang er min tanke. Kjører men en ren lavkarbo diett og sprekker? Da ganger du opp det du gikk ned minimum 2 ganger. i en del dietter er frukt en ting man skal være forsiktig med da det inneholder mye fruktsukker, se på juice, du kan like gjerne drikke cola i stede for appelsinjuice;0)

    Proteiner finner du i rent kjøtt og fisk, egg, fjærkre og noen grønnsaker..

    Karbohydratnivået bør ligge lavere enn proteinnivået ergo kutter man poteter, bruker byggris i stede, voila, du har en god start på en sunn middag. Advocado er både sunt og inneholder sunt fett og er bare nydelig til grillet kylling fillet med bakte grønnskaer til;0)

    Og skiller man hverdag og helg kan man fint ta seg en sjokolade på fredag og lørdag uten at det skjer noe skummelt. Det er da man nekter seg alt at alt skjærer seg, ballanse vennen, det er mitt svar!

    Go kos og glad i du snuppa<3

    SvarSlett
    Svar
    1. ja det er balansen jeg er ute etter men itj alle forstår av mine venner for dem er så kjørt inn på at LAV KARBO er den beste dietten for alle, mens for dem som har høye leverprøver så er itj den det beste.....
      va vel egentlig dem jeg hinta til....blir så oppgitt over at denne personen som MASE og MASE om at alle ska gjørra like dan som han....

      Tusen takk for go ord... go kos og trønderklæm me engergi sendes din vei

      Slett